Lainaa ilman vakuuksia – Vakuudettomat lainat 2023

Lainaa ilman vakuuksia on paras apuri, kun akuutti rahantarve lyö kuin salama kirkkaalta taivaalta. Syyt voivat olla monenlaisia.

Yhtäkkinen sairastuminen ja tarve lääkärin maksuihin, tai toisaalta kyse voi olla esimerkiksi tarpeesta matkustaa (välillä stressi ottaa vallan ja pieni lomailu on ehdottomasti paikallaan).  Tai sitten kyseessä voi olla jonkinlainen hankinta, jota ei syystä tai toisesta ole mielekästä lykätä, kuten äkillinen remontti tai uuden pesukoneen hommaaminen.

Saat lainaa ilman vakuuksia ja takaajia helposti

On täysin normaalia, ettei tilillä aina ja kaikissa elämäntilanteissa ole suurta säästösummaa odottamassa pahan päivän varalle, tai ehkä siihen pesämunaan ei halua syystä tai toisesta kajota. Hätä ei ole tämän näköinen, sillä nykyään on tarjolla lukematon määrä erilaisia vakuudettomia lainoja, jotka palvelevat mitä osuvimmin juuri tällaisen yllättävän menon sattuessa kohdalle.

Lainaa ilman vakuuksia ja netistä? Muun laista lainaa et itse asiassa enää löydäkään, ellet hae lainaa sitten pankin kautta, jotka vaativat tyypillisesti vakuuksia tai ainakin takaajaa lainalle

Mitä vakuudettomalla lainalla oikein tarkoitetaan?

Se on täysin tavallinen kertalaina tai kulutuskäyttöön tarkoitettu kulutusluotto. Lainaa ilman vakuuksia ja takaajia myönnetään kaikkien palveluiden toimesta, jotka sivulla on mainittu.

Tyypillistä sille on jo nimestäkin ilmi käyvä vakuudettomuus, eli se, että rahaa saa lainaksi ilman minkäänlaisia vakuuksia, toisin kuin esimerkiksi asuntolainan tapauksessa, jolloin vakuutena toimii tyypillisesti ostettu asunto. Muun tyyppisiin lainoihin verrattuna tämä onkin juuri vakuudettoman lainan helppous ja etu: siihen ei tarvitse kiinnittää ja sitoa mitään muuta omaisuutta. Pelkästään säännölliset tulot riittää.

Lainaa ilman vakuuksia – tämä vaatii kuitenkin tietyt ehdot:

Vakuudettoman lainan myöntämiseksi lainojen tarjoajilla on toki useimmiten ehtonsa. Yleisimmin vaaditaan, että lainanhakijan täytyy olla hoitanut maksuasiansa hyvin, eli maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla. Toinen tyypillinen vaade, joka hieman vaihtelee, on ikäraja alkaen täysi-ikäisyydestä.

Tämä on ymmärrettävää, sillä sitoutuessaan lainaamaan rahaa täytyy olla tarpeeksi kypsä ymmärtämään, mistä itse asiassa onkaan kyse. Rahahan ei tunnetusti kasva puussa, ja lainaa ottaessa on ymmärrettävä, että jossain vaiheessa se on maksettava takaisin.

Puhuttaessa vakuudettomista lainoista, nykypäivänä niille tyypillistä on eriyisesti niiden nopeus. Rahat saattavat ovat tililläsi nopeammin, kuin osasit ikinä olettaakaan – jopa lähes välittömästi – eikä erillistä reissua rasittavassa räntäsateessa tai lumipyryissä pankkiin tai muuhun rahoituslaitokseen tarvitse suorittaa.

Muita vaihtoehtoja – onko niitä lainkaan olemassa?

Ei ole olemassa montaakaan keinoa saada tililleen rahaa yhtä nopeasti ja helposti. Tietenkin yksi tällainen keino voisi olla netissä pelattavan pokeri- tai muun kasinopelipelistä voittaminen. Mutta muista valita pelaamiseen sivusto, joka käyttä maailman hämärintä suomeksi sanottuna paskaa maksujärjestelmää, joka on esimerkiksi PokerStars. Omista rahoista puhuttaessa turvallisuus on aina tärkeintä ja kyseinen putiikki on 100% varma pelipaikka – tai oli.

Jos et kuitenkaan vielä ole korttihai, tai pelaaminen ei yksinkertaisesti ole mielekäs vaihtoehto, voi helposti kääntyä vakuudettoman lainan puoleen. Yritystä tai lainantarjoajaa valitessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ja siihen kannattaa huolella perehtyä.

Nykyään tämäkin on onneksi tehty entistä mutkattomammaksi, sillä Internetistä löytyy useita sivustoja, joissa eri lainantarjoajia on vertailtu ja niiden erilaiset ominaisuudet on koottu yhteen, jotta kuluttajalle olisi mahdollisimman yksinkertaista valita juuri omiin tarpeisiinsa mahdollisimman sopiva vaihtoehto.

Netistä löytyy myös useita niin sanottuja lainojen kilpailutuspalveluita (suosituin näistä on uudistunut Rahalaitos), joiden avulla voi kilpailuttaa lainantarjoajat, jotta päätyisi varmasti mahdollisimman edulliseen ja itselleen sopivimpaan vaihtoehtoon.

Sen sijaan, että laatisit itse hakemuksen esimerkiksi kymmenelle eri lainan tarjoajalle, laaditkin vain yhden ainoan hakemuksen kilpailuttajasivuston kautta, joka sitten lähettää hakemuksesi puolestasi rahoituslaitoksille, jotka antavat sinulle tarjouksensa – ja lainaa ilman vakuuksia ja takaajia luonnollisesti.

Nykyään perinteisten pankkien lisäksi lainaa ilman vakuuksia tarjoavat lukemattomat muutkin rahoituslaitokset. Tässä muutama esimerkki alan toimijoista:

Bank Norwegian

Bank Norwegian on ehdottomasti yksi suurimmista ja suosituimmista tämänhetkisistä alan palveluista. Yleisesti tunnettu brändi on varmasti lisännyt palvelun luotettavuutta ja se ilmestyy internetin hakutuloksien etupäässä millä tahansa lainoihin liittyvillä hakusanoilla etsiessä. Kyseinen digitaalinen pankki tarjoaakin hyvät ehdot myöntämilleen lainoille.

Bank Norwegian myöntää vakuudettomia käyttölainoja ilman takaajaa aina 1 000 eurosta 60 000 euroon asti. Hakemuksen jättäjälle tehdään luottokelpoisuuden kartoitus, jonka perusteella määräytyy hakijan henkilökohtainen korko, joka vaihtelee 6,99% – 21,99%. Bank Norwegian edellyttää lainaa hakevalta vähintään 23 vuoden ikää, maksuhäiriöttömyyttä, sekä sitä, että hakija on kuulunut Suomen Väestörekisteriin viimeiset 36 kuukautta.

Lendo

Lendo on yksi suosituimmista lainanvälittäjistä, ja ennen kaikkea palvelussa onkin kyse nimenomaa eri lainojen kilpailuttamisesta. Toisin sanoen hakija täyttää hakemuksen Lendon nettisivulla, joka pyytää tarjoukset eri rahoituslaitoksilta. Palvelu on käyttäjälleen täysin maksuton ja täyttämällä yhden ainoan hakemuksen saa hakija monta eri tarjousta eri lainanmyöntäjiltä.

Lendo edellyttää lainanhakijalta 18 vuoden ikää, vakituisia tuloja, sekä sitä, että hakija asuu vakituisesti Suomessa. Lainaa voi hakea 500 eurosta aina 60 000 euroon saakka, ja tyypillisesti se myönnetään 8% – 27% nimelliskorolla. Koska lopulliset lainanmyöntäjät ovat kuitenkin Lendosta erillisiä pankkeja, ei kyseinen palvelu voi vaikuttaa pankkien tarjoamiin korkoihin tai lainanmyöntämisprosesseihin.

Zmarta

Zmarta on myös uudenlainen rahoituspalvelu, joka kilpailuttaa eri lainat hakijan puolesta hänen ehtojaan ja tarpeitaan noudattaen. Kaikki mitä hakijan täytyy tehdä, on täyttää ja jättää sivustolla hakemus, jonka jälkeen lainatarjouksia alkaa tipahdella.

Lainaa voi Zmartalta hakea aina 60 000 euroon asti, ja se edellyttää hakijaltaan kutakuinkin samoja ehtoja kuin edellä mainitut palvelut: ei maksuhäiriömerkintöjä, jokseenkin säännölliset eläke- tai ansiotulot, sekä 20 vuoden ikä. Tämänkin palvelun tarjoama korko vaihtelee henkilökohtaisesti sekä lopullisen lainan myöntämästä rahoituslaitoksesta riippuen, ja maksuaikataulu ja laina-aika vaihtelevat 1-15 vuoden välillä.