Halvin laina – Hae se edullinen kulutusluotto 2023

Halvin laina löytyy vertaamalla ja meillä on nopeat eväät sitä varten. Mikä laina kenellekkin on edullisin, riippuu useista tekijöistä. Tulee ottaa huomioon käyttäjän ikä, rahatilanne, lainasumma, sekä myös maksuaika.

Lendon lainanvertailupalvelu on kaikkine askelineen täysin ilmaista.Halvin laina tälle vuodelle kuitenkin löytyy jokaiselle pienen etsinnän jälkeen melko nopeasti. Kunhan tiedät melko tarkasti, mitä olet hakemassa (esim. lainasumma ja maksuaika), on oikean lainan löytäminen melko mutkaton prosessi. Todellinen vuosikorko on tärkein asiav ”halvin laina -vertailussa”.

Aloitetaan ensinnä lainanvälittäjistä, joiden kautta hoituu laina kuin laina (ja halvin sellainen), sillä hakemus lähtee välittäjän kautta peräti kymmenille pankeille. Tätä kautta saa yleensä hyvin suurella todennäköisyydellä halvimman laina -tuloksen, mutta ei kuitenkaan aina välttämättä sitä parasta.

Tämän vuoksi listaamme myös toisistaan selkeästi eroavia lainaesimerkkejä, jotka kattavat isoimman mahdollisne variaation lainatyypeistä.

Ilmainen huippupalvelu: halvin laina odottaa Sinua

Lendon kattava lista pankkeja tuo suuren määrän vaihtoehtoja käsiesi ulottuville vain yhdellä hakemuksella. Lendolta löytyy usein halvin lainaSuosittu Lendo (lopettanut Suomessa vuonna 2023) on lähes jokaiselle lainaa halavalle varmasti tuttu palvelu. Se tarjoaa ilmaisen lainavertailun ja lähettää hakemuksesi suoraan kymmenille kohteille. Saat siis aina Lendolta osuvat ja mahdollisimman edulliset joustoluotot.

Lendon yhteystyökumppaneiden lista on Suomen kattavin. Voimme siis antaa ehdottoman vankan suosituksen lainayhtiön palveluihin. Valitse Lendo ja valitset edullisen lainan!

Palvelun tärkeät tiedot ja ehdot sen käyttöön:

 • Palvelun ikäraja on 20 vuotta
 • Edullista lainaa 500 – 60.000 euroa, 1 – 15 vuoden maksuajalla
 • Lainan korko vain alkaen 4,85 %
 • Täytä yksi hakemus ja se välitetään kymmenille pankeille
 • Yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta, joista valitsee parhaimman ja halvimman
 • Lainavertailu ja lainan hakeminen on täysin ilmaista
 • Esimerkkilaina: 30 000€, maksuaika 12 vuotta. Arvioitu kuukausierä 276€. Kokonaiskustannus 39825€ ja todellinen vuosikorko 5,36%.

Lue lisätietoa Lendosta >>

Bank Norwegian tarjoaa lainaa pienellä korolla

Bank Norwegianin 2018 tarjoamat lainat ovat edullisimpia lainoja, mitä vakuudettomista lainoista vain voi löytää
Bank Norwegian on ensimmäinen Norjasta Suomen markkinoille hypännyt kulutusluottoja tarjoava palvelu. Lainaa Suomessa pankki rupesi myöntämään vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä ja on siitä alkaen ollut kova pala kilpailijaksi kaikille sen kanssa samassa luokassa palveleville lainayrityksille/pankeille. Tämän linjauksen pankki onnistunut pitämään tähän päivämäärään. Edullinen laina löytyy siis ehdottomasti pankin kautta.

Se on vuosikausia ylläpitänyt huippusijan kaikissa kategorioissa. Norwegian on edullisuuden ja helppouden lisäksi myös huippuluotettava ja salamannopea. Muiden kulutusluottojen tarjontaan voitte tutustua tarkemmin tästä.

Tärkeimmät tiedot pankkilainapalvelun lainoista ja ehdoista:

 • Ikäraja on 23 vuotta
 • Maksuhäiriömerkinnät luottotiedossa johtavat suoraan hylättyyn hakemukseen
 • Lainasumma: 1000 – 60.000 euroa
 • Maksuaikaa lainalle joustava 1 – 15 vuotta
 • Vuosikorko lainalle alkaen vain 6,99%
 • Bank Norwegian on pitänyt pintansa ja pysynyt yhtenä suosituimmista vaihtoehdoista Suomalaisten takauksettomien lainaa hakevien kuluttajien silmissä
 • Pankki tiivistettynä: Vakuudetonta lainaa nopeasti ja luotettavasti tilille
 • Tarjolla myös pankkikortti max. 10.000€ luottorajalla. Myös kortin ikäraja on 23 vuotta.

Lisätietoja Bank Norwegianista pääset lukemaan tästä >>

Yhdellä hakemuksella halpaa lainaa

Jos etsit joustoluottoa tai kulutusluottoa pienellä korolla on Rahalaitos ykköspysäkki. Saat mahtavan valikoiman lainatuotteita edullisesti sormiesi ulottuvilleRahalaitos on monipuolinen halpoja 500 – 60.000 € kulutusluottoja välittävä yritys. Sillä on Suomessa yli 27 yhteistyökumppania, joille lähetettämäsi hakemus edelleenlähetetään. Voit siis saada yhdellä lainahakemuksella jopa yli 27 lainatarjousta, joista voit valita edullisimman.

Rahalaitoksen lainat saat heti tilille tai vähintäänkin nopeasti käyttöösi ja usein todella kilpailukykyisellä korolla: vuosikorko alkaen vain 4,5%! Tämä on selkeästi alhaisempi kun monella kilpailijalla, joka tekee Rahalaitokselta erittäin mielenkiintoisen ja varman valinnan.

Lisäksi lainayrityksen palveluista löytyy lainojen yhdistäminen. Tässä prosessissa yhdistät monet yksittäiset pienet lainat yhdeksi suureksi lainaksi, jolla maksat kaikki vipit pois. Näin maksat tilinhoitokulut ym. vastaavat kulut vain yhdestä suuresta lainasta usean pienen sijaan. Säästöt voivat olla vuositasolla helposti tuhansia ja pitkässä juoksussa voidaan puhua kymmenien tuhansien säästöstä.

Rahalaitoksen tiedot tiivistettynä:

 • Ikäraja hakemukselle on 20 vuotta
 • Lainojen summat 500 – 70.000 euroa
 • Maksuaikaa lainalle 1 – 15 vuotta
 • Todellinen vuosikorko alkaen 4,5%
 • Vuositulot 7200 euroa tai enemmän
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä eli puhtaat luottotiedot
 • Lainat ovat vakuudettomia ja takauksettomia
 • Lainaesimerkki: 35.000 euroa 8 vuoden maksuajalla. Kuukausierä 451€/kk, todellinen vuosikorko 5,59%, korkokulut 8261 ja kokonaiskulut (mitä maksat takaisin) on 43261€.

Tästä lukemaan lisätietoa Rahalaitoksesta >>

Credigolta edullisin pikavippi paikkaamaan yllättävää rahantarvetta

Credigo on erikoistunut pienehköihin nopeisiin vippeihin. Painosanalla nopea. Credigon lainat ovat pieniä, 2500€ tai alle ja maksetaan takaisin yleensä vuodessa. Lainojen vuosikorko on muihin vippifirmoihin verrattuna erittäin edukas.

Credigon pikavipit ovat luokassaan erinomaisia. Nopea toimitus ja alhainen korko yhdistettynä loistokkaaseen asiakaspalveluun.Vuonna 2016 tehdyssä testauksessa yrityksen lainatuotteita verrattiin Ferratumin ja Vivuksen vastaaviin lainoihin ja todellisen vuosikoron ero oli todella hälyyttävä. Ferratum oli 470% suurempi (lähes kuusinkertainen) ja Vivuksen korko puolestaan oli yli kymmenkertainen Credigoon verrattuna (956% suurempi).

Nämä erot ovat hämmästyttävän suuria ja on vaikea uskoa, että Suomen tiukasti lain säätämässä markkinassa löytyy vielä tälläisen koron tuotteita. Vivuksen laina vertailussa oli 446,20% todellisen vuosikoron laina. Credigon hieman alle 50% (46,69%), kyseinen laina on todella edullinen.

 • Ikäraja 20 – 70 vuotta
 • Lainasumma 500 – 10000 euroa
 • 1-12 vuoden maksuaika
 • Hakijan tulee olla Suomen kansalainen
 • Vakituinen osoite tulee sijaita Suomessa
 • Puhtaat luottotiedot (ei maksuhäiriömerkintöjä)
 • Suomalainen pankkitili (kaikki Suomen isot pankit hyväksytään)

Halpa laina odottajaa ottajaansa, nappaa Credigon ”Suomen halvin pikalaina” jo tänään! Tässä on vielä halpa pikavippiklassikkko ultraedullisella korolla. Suosittelemme kuitenkin lukemaan halvoista lainoista lisää täältä, joka on eri luokan tehden toki myös yhteistyötä artikkelissa mainituiden palveluiden kanssa (tosin kyseinen Sortter-palvelu keskittyy enimmäkseen pankkeihin ja toimii siis halvan lainanvälittäjänä).

Lue lisää Credigon lainavalikoimasta >>

Suomilimiitiltä 2000€ ensinosto kuluttomana! Hyödynnä edullisin laina

Suomilimiitin joustoluotto toimii kuin junan vessa. Saat nostot välittömästi käyttöösi ja maksuaikataulussa on erittäin paljon vapautta.Suomilimiitti tarjosi ensiasiakkaalle huikeat 2000 € kuluttomana, mutta korkokatto muutti asian, joten se ei ole enää mahdollista. Historiaa palvelusta kuitenkin: yähän lainaan saa maksuaikaa jopa 2 kuukautta. Tämä siis kannatti ehdottomasti hyödyntää, mikäli etsit korkeintaan 2000 euron lainaa ja kykenet maksamaan sen takaisin 2 kuukauden aikana.

Korottoman lainan eräpäivä muodostuu hakupäivästä seuraavan kuukauden viimeiseksi päiväksi. Esim 1.5 haetussa lainassa on korotonta maksuaikaa 30.6 saakka. Tämän jälkeen korkokulut ym. alkavat juosta maksamatta olevasta lainasta normaalisti. Nykyään palvelu myöntää yhä halpaa pientä luottoa, mutta korkientaan 600 euroon asti 4 kuukauden laina-ajalle.

Aikaa lainalle saa kuitenkin jopa 49 kuukautta ja minimilyhennykset ovat vain 50 euron suuruisia. Laina on tyypiltään luottotili, eli lainalle asetetaan maksimimäärä (Suomilimiitin tapauksessa 2000 euroa) ja voit oman halusi mukaan tehdä nostoja aina limiittiin asti. Suomilimiitti maksaa haluamasi nostoerät välittömästi tilillesi ja sinulla on täysi vapaus sekä nostoista, että takaisinmaksusta.

 • Huikea mahdollisuus saada 2000 euroa nopeasti täysin ilman kuluja. (Kampanja voimassa toistaiseksi)
 • Kulutonta maksuaikaa ensilainalle saa seuraavan kuun loppuun asti, eli korkeintaan 60 vuorokautta.
 • Lainapalvelun ikäraja on vain 21 vuotta
 • Laina-aika 3 – 50kk
 • Lainan minimilyhennys on 12,5% jäljellä olevasta lainamäärästä tai vähintään 50 euroa.
 • Diiliin sisältyy 4 lyhennysvapaata ja 2 maksuvapaata kuukautta vuosittain.
 • Lainaesimerkki: Tapaus jossa ilmainen ensinosto on jo käytetty. Nostosumma 2000 euroa, nostomaksu 15% eli 300 euroa. Maksettavaa yhteensä 2300 euroa kerralla tai vaihtoehtoisesti lainan voi lyhentää vähintään 12,5% jäljellä olevasta pääomasta kerrallaan. Lyhennyssumma on kuitenkin aina vähintään 50 euroa, vaikka pääomasta laskettuna 12,5% menisi alle 50 euron.

Lue lisätietoa Suomilimiitistä ja hae ilmainen ensilaina tästä >>

Eikö mieluista vaihtoehtoa löytynyt näiden huippusuosikkien joukosta?

Kulutusluotto on yleensä kaikista halvin laina. Tämä johtuu lainamuodon pitkästä maksuajasta ja suuresta summasta jotka yhdessä muodostavat perin alhaisen kokonaiskoron.Jos haussa on suurempaa edullista lainaa kannattaa ihmeessä siirtyä lukemaan kattavaa artikkeliamme pankkilainavertailusta. Sieltä löydät erittäin mittavan määrän informaatiota pankkilainan hakemisesta ja vertailusta. Artikkelin sisäistettyäsi löydät varmasti kaikista halvimman lainan, jolla saat kulutusluoton edullisesti ja vikkelästi käyttöösi. Suosittelemme myös tutustumaan tarjontaan muualla, edullinen laina saattaa löytyä mistä vain.

Jos nimenomaan haluamanne kulutusluotto pienellä korolla täyttää kaikki tai suurimman osan haluamistasi kriteereistä, kannattaa silti lukea lisää erityisesti hinnasta, kulutusluotoista yleisesti, niiden hakemisesta sekä myös takaisinmaksusta. Halvin laina netistä löytyy aivan samalla periaatteella – ja vertaamalla.

Kulutusluotot ovat yleensä suurempia lainoja, joita maksetaan takaisin vuosia. Esimerkiksi 20.000 euron laina 6 vuoden maksuajalla on perin tyypillinen kulutusluotto. Edullinen laina on tällä hetkellä 5-25% korkoprosentin tuntumassa