Pikavippi

Pikavippi tunnetaan lyhyen maksuajan pienenä lainana, mutta se on muuttunut ajan saatossa termin yhä säilyessä samana. Siinä missä pikavippi oli aikaisemmin 20 – 300 euron laina tyypillisesti, on se nyt 100 – 1500 euron laina keskimäärin 3 – 6 kuukauden maksuajalla.

Pikavippi heti tilille: netin paras soluutio lainaan, voittaa pikalainan ja joustoluotonkinPikavipin voi saada helposti pitkälläkin yli 12 kk maksuajalla ja kilpailun, rakennemuutosten ja lakien myötä se on muuttunut paljon parempaan suuntaan kuluttajan kannalta.

Tekstiviestikuluja ei ole, ja “tekstivippi” -termi on poissa ja kaikinpuolin pikavippi on parempi, joustavampi ja fiksumpi ratkaisu korkojen harvoin ylittäessä 50,5 % (suuremmat pikavipit pitkillä maksuajoilla).

Anna reaaliaikalaskurin etsiä sinulle paras pikavippi – halvin hinta, nopea maksu (5 minuuttia) ja vapaavalintainen korko ja summa.

 

Netin nopein pikavippi, ilman vakuuksia ja takaajia, kuinka?

Jos etsit vielä tähän vastausta, niin tuskin teet sitä kauaa. Yläpuolella oleva pikavippivertailu ei jätä ketään nuolemaan näppejään. Ainakaan sillä olettamuksella, että luottotiedot ovat kunnossa, asutte Suomessa, tuloja on ja verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne löytyy taskusta tai piirongin laatikosta.

Parhaat pikavipit ja niiden oheistuotevaihtoehdot löytyvät helposti, me suosittelemme aina nollakoron lainoja ja erityisesti Suomilimiitti on valintana mainioin. Jos kysyt miksi, niin ainakin siitä syystä, että pikavippi on ilmainen jopa tonniin asti keskimäärin 45 päivän maksuajalla. Suurin mahdollinen täysin koroton maksuaika on 60 päivää.

 

Suomen suosituin pikavippi – kenelle ääni 2018 vuonna?

Valikoima on pienempi, palvelut parempia, joten suosituin pikavippi on vaikea valita joukosta. Siksi emme sitä edes tee, sillä edes viiden vipin mainitseminen tai valitseminen tuottaisi hankaluuksia.

Mikä on suosituin pikavippi?Lähes jokainen pikavippipaikka on omalla tavallaan hyvä ja kaikissa on eroja. Lyhyen ajan pikavipeistä parhaat ovat ilmaisia pikavippejä, joista et pulita senttiäkään korkoa, vaan maksat lainaamasi summan takaisin ja hommat ovat siltä osin sujut satapinnaisesti.

Parhaan vipin valinta käy näin helposti:

  1. Mieti, paljonko tarvitset pikavippiä ja tee päätös.
  2. Optimoi maksuaika siten, että et aiheuta taloudellista ahdinkoa (tee “alakanttiarvio”, niin et mene ainakaan pieleen).
  3. Vertaa korkoja ja lyhyen maksuajan pikavippiä etsiessäsi, päädy aina 0% koron lainaan.
  4. Vertailun jälkeen, täytä hakemus huolellisesti ja tunnistaudu pankkitunnuksilla.
  5. Lue ohjeet, ehdot ja hyväksy lainasopimus.
  6. Saat rahat ja lainan yleensä heti tilille, jopa viikonloppuisin, mutta tarkista ensin, missä ajassa voit saada pikavipin tilille.

90 % lainoista ovat ns. nopeita pikavippejä, jotka maksetaan heti tilille, olettaen summan olevan 50 – 1500 euron välillä. Voit saada lainapäätöksen heti jopa kymmenien tuhansien lainaan, mutta luoton toimittaminen ottaa yleensä noin 24-48 tuntia.

 

Vaatimukset saamiseen näin keskimäärin

Kaikilla on omansa, mutta tietyt ehdot tarvitaan. Esimerkiksi pikavippi ilman luottotietoja on myyteistä myytein ja sula mahdottomuus varsinkin 2018 vuonna. Maksuhäiriömerkintä rekisterissä on yhtä kuin hylätty pikavippi päätös, josta ei jousteta ollenkaan.

Täysi-ikäinen pitää myös olla ja pikavippi 18-vuotiaalle on myös nykyään melkein kallion lohkareiden välissä, vaihtoehdot ovat vähissä. 19-vuotias löytää vielä kuitenkin vippinsä ja lainansa melko helposti, kunhan talous on muuten funktionaalinen ja et ole elänyt yli äyräiden. Myös osoitteen on oltava osoitettu Suomeen ja henkilötunnistaumisen suhteen verkko on vaihtoehdoista ainoa eli pankkitunnukset tai mobiilivarmenne ovat vaatimuksena. Ei poikkeuksia.

 

Onko pikavipeillä olemassa minkäänlaista tulevaisuutta?

Lobbaus- ja vihatalkoothan ovat olleet pystyssä jo vuodesta 2009, ja suunta ei ole muuttunut, niin vastausta on vaikea antaa. Lainalle on kuitenkin aina kysyntää ja pikavippiviha johtuu erityisesti pankeista ja niiden valtavasta budjetista naulata kilpailijat arkkuun.

Tämä vuosien prosessi on tuottanut hyvin vähän tulosta ja koska pikavipit eivät itsessään ole aiheuttaneet vakavia ongelmia kuluttajille – ainakaan tämän hetkisessä muodossaan ja varsinkaan yksinään, koskaan – niin suunta on yhä kysymysmerkin alla. Pikavipeillä on paikkansa ja oikein käytettynä ne ovat yhä hyvä juttu. Lainaraha on tuhansia vuosia vanha juttu, pikavippi on täysin sama asia (ilman puolusteluita). Se ei ole absoluuttinen paha, eikä hyväkään, mutta sille on paikkansa, vaikka sitä yritetään lynkata joka suunnasta. Media on naulannut vippejä arkkuun niin kauan kuin niitä on tarjottu.

Suitsimisesta on tehty jo taidetta ja kaikessa kliseydessään se osuu ja uppoaa, niin kuin kaikki muutkin uutiset. Asia olisi oikein, jos pikavipeissä korostettaisiin vaan se pointti, että niiden maksamattomuus johtaa ongelmiin, mutta ongelma kulmataan toista reittiä. Tämä saattaa pikavipit aina negatiiviseen valoon, muutosta ei näy ja 2013 vuoden korkokatto ei riittänyt, ei ainakaan pankeille, jotka lobbaavat hommaa eteenpäin, kun asiakaskato on väistämätöntä.

 

Korkokaton asettaminen alle 2000 euron pikalainoille ja sen suora hyöty kuluttajalle – estettiinkö tällä esim. se oleellisin, eli velkaantuminen?

Ei estetty, mutta hyöty oli valtava, sitä ei olla vielä vain osattu hyödyntää. Vakuudeton pikavippi tai kulutusluotto on ainainen paha, mutta niiden tarve on myös ainainen. Onko pankkilainoista koskaan sanottu mitään pahaa, esimerkiksi Bank Norwegianista on vain positiivista viestiä ja yltiöpositiivista viestintää on sitten omista kivijaloistamme. Ne velkaannuttajat ja pahan aiheuttajat, vaan eivät koskaan mediaan ole päässeet, vaan pikavippi on ottanut koko tontin haltuun.

Velkantaantumista ei voi tai edes pidä estää, mutta kontrolli on tärkeää ja sen saavuttaminen vaatii suurempia rakennemuutoksia ja positiivinen luottorekisteri on ehdottomasti ensimmäinen steppi sinne. Ruotsissa tämä on tuottanut jo tulosta johonkin suuntaan, mutta lainan ottaminen ei ole vähentynyt, eikä velkaantumineenkaan. Muutamassa vuodessa se on kuitenkin stabiloitunut jossain määrin ja samaa efektiä odotetaan myös Suomeen.

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *